teisipäev, juuni 24, 2008

veel hästi natuke aega

televiisoris on liba-rannap, kellel on ühtlasi ka vargamäe indreku ja ajakirjanik pilu ja charlie conloni ja truffaldino ja kiddi ja argo aadli nägu peas. veider on, et tema ja need teised seal... nad teavad nii palju asju, mida mina väga teada tahaks saada. äkki ma saan kunagi. aga äkki ei saa ka. ma ei tea, millisel määral see sõltub minust endast ja millisel määral mitte.

aga mul on veel homne päev, kuhu sisse peavad viimased asjatoimetused ära mahtuma. keskkooli lõputunnistus tuleb välja otsida jälle ja kõik need riigieksamite tulemustega paberid. ma ei oska selle viimase päevaga tegelikult midagi õieti peale hakata. mida ma peaks tegema? millist raamatut lugema? millist luuletust kordama? millist mõtet mõtlema? 

ülehomme see algab. ma ei tea, kas ma kardan. praeguseks hetkeks olen ma tõenäoliselt kogu emotsioonide skaala läbi põdenud, nii et kartus on ainult üks üsna pisike osa sellest. ma lähen lihtsalt teen, mida ma oskan. ja natuke rohkem.

ma mõtlesin teile tegelikult veel ka vargamäe teatrimaratonist kirjutada, aga sellest ei tule vist siiski midagi välja. sest sellise emotsiooni jaoks ei ole tõenäoliselt veel päris õigeid sõnu leiutatud. ma katsun teile kõigile ühekaupa selgitada, kui teid kunagi päriselt näen.

ma kõlan täna suhteliselt seosetult ja segaselt, kas pole? vabandust:) mu peas on lihtsalt hetkel ainult üks mõte.

reede, juuni 20, 2008

ohohhh

Punane Hanrahan pani oma blogiteksti sisse korraks minu lingi ja minu blogi külastajate arv tegi eilse päeva jooksul naljaka hüppe. Ma tean umbes kümmet inimest, kes mõnikord siia lehele satuvad. Ja see on kõik. Huvitav, kui mul oleks ka mingi mitusada lugejat, kas ma siis kirjutaks ka samamoodi nagu praegu? Suure tõenäosusega vist mitte. Praegune mõnus rahulik tsoon on väga meeldiv ja täiesti piisav:) Mis ei tähenda muidugi, et mulle kuskilt viidata ei või...võib ikka :)

neljapäev, juuni 19, 2008

no see mäng nohh... jõudis minuni

Selles, et mu blogivaikus nüüd otsa sai, on ainuisikuliselt Martin süüdi. Oh neid blogimänge küll. Ma olen neid enne ka näinud ja lugenud, aga osa võtta ei ole siiani viitsind. Sest need on enamasti ju nii tobedad:)

See, millesse Martin mind tõmbas, on ka tobe, aga mul on täna lihtsalt igav :) Seega siis... pean vastama viiele küsimusele ja järgmise viie inimese käest neidsamu küsimusi küsima. Läheb siis lahti:

1. Mida sa tegid kümne aasta eest?
Hmm... 1998? Siis ma ju lõpetasin Põlva Keskkoolis 9. klassi. Toibusin kahest järjestikusest põlveoperatsioonist ja käisin karkudega Tartu keskkoolides sisseastumiskatsetel. See oli see aasta, kui me Prahas mingil käsipalliturniiril käisime ja mu põlv esimese mängu kolmandal minutil töötamast lakkas. Ja see oli see aasta, kui me Mariani ja Seidiga tänavakossu etappidel käisime mööda Eestimaad. Ja kui ma kuu aega pärast seda esimest põlveoppi uuesti Piiri tänava kossuplatsile läksin ja kui mind sealt otse järgmisele opile sõidutati. Ma juhtisin tookord kusjuures ja oleks võitnud... See oli see aasta, kui me veetsime igast ööpäevast 15 tundi seal Piiri tänava kossukal. Ja viskasime Marianiga mõlemad 100-st vabaviskest 100 sisse. Päriselt. Ma ei valeta ega liialda praegu kusjuures. See oli tõenäoliselt üks vägevamaid suvesid üldse mu elus:) Me mängisime Marianiga 2-2 poiste vastu kossu ja naersime kui nad kaotuse puhul alati nii närvi läksid. Ja siis me istusime kambaga seal äärekivi peal ja vaatasime kuidas rahvahulgad Intsikurmu suvetuuridele Kuldset Triot ja 2 Quick Starti kuulama läksid. See oli see suvi, kui me Kultuurikeskuse pöördlava aluses Undergroundis lumelauaklubi Mässer fenomenaalsetel pidudel käisime ja laiasid velvetpükse ja pearätte kandsime ja Cypress Hilli kassette vahetasime:) See oli see suvi kui me ennast Tartu tänavareivil esimest korda elus purju jõime ja meid paljaks varastati. Naljakas aeg oli too 10 aastat tagasi.

2. Viis asja "vaja teha" nimekirjast
Kooli sisse saada
Magistritöö valmis kirjutada
Heaks inimeseks hakata
Eia uus romaan läbi lugeda
Teha neid asju, millest ma täna Ollile rääkisin. Salajased ja ekstreemsed:)

3. Lemmiksnäkid.
emmm... väga konteksti sobiv küsimus muidugi. Kas viinamarjad on snäkid? Aga Eigo kiluvõileib munaga? Too viimane siis. Parim...rauselt. Eriti kell 4 hommikul:)

4. Mida sa teeksid, kui oleksid miljonär?
Ehitaks teatri.

5. Kohad, kus oled elanud.

- Mooste. Üks küla 15 km Põlvast. 11 esimest elukuud. Bioloogilistel põhjustel eriti märkimisväärseid mälestusi ei ole.

- Põlva, Savi tänav 13. Kõige lahedam aadress üldse. 10 aastat. Oi raisk. Sellest ajast rääkimiseks jääks terves internetis ruumist puudus. Märksõnad (mõnele lugejale äkki isegi tuttavad) on... hõbedaseks värvitud plekk-kandik ja piimakombinaadi satipann, vilkuritega taskulamp ja isa sõjaväemunder, öised varitsused naabrite aias, värviline traat, veetorni kelgumägi, leivatehas, pimpsi mänguväljaku roheline kaalukiik ja piimajahutusvee tiik... see loetelu on lõputu tegelt...

- Põlva, Piiri tänav 12-49. käsipall ja käsipall. Koguaeg. 4 aastat. Ja akordionitunnid. Mu elu esimene päris oma tuba. Miljon Meie Meelest ja Sporditähest saadud posterit seinte peal ja akvaariumkalad. Ja kõik need käsipalli- ja jalgpallilahingud, mida me ema lõngakeradega koridoris vennaga pidasime.

- Tartu, Anne tänav 83. Korterit ma ei mäleta. Aga elasime koos vennaga mingis pisikes toas. 6 kuud. Mu koolimaja... Tartu Kommertsgümnaasium oli kohe akna all. Esmaspäeva hommikuti me tavaliselt kumbki kooli ei viitsinud minna ja siis kirjutasime teineteisele puudumistõendeid... teate küll ju neid..."kodused põhjused" jne:) Aga poole aasta pärast hakkas mu põlv jälle funktsioneerima ja ma kolisin tagasi Põlvasse ja läsin tagasi käsipallitrenni.

- Põlva, Piiri tänav 12-10. Seal ma elan siiamaani, siis kui ma lõunaeestimaale satun. Kodu. Ema. Muud polegi vaja öelda ju:)

- Tartu, EPA ühikas Torn. Oi pljaaaaad... metsik. Vääääääga metsik. 2 aastat. Sealt sain ma tõenäoliselt oma elu parimad sõbrad. Sealt ja järgmisest elukohast ka. Mõningad sündmused on kajastatud raamatus "2 grammi hämaruseni". Maike, Kati, Anu, Liis, Mirjam, Aire, Elvis, Nisu, Madis, Timo, Inz, Rainer, Mihkel. Herne pood ja politsei. Esmaspäevased seletuskirjad. Alati keldrisse sõitev lift. 14 korrus ja väääga suured aknad. Prussakad:) Lendavad taburetid ja külmkapp, mille peal oli konstantselt plakat, mis ütles "buy nothing day".

-Tartu, EPA ühikas Betton. Siis kui Torn remonti läks, aeti meid uhiuude renoveeritud Bettonisse. Seal olin ülejäänud 2 ülikooliaastat. Üsna paljud vahejuhtumid on peidetud raamatu "Mängult on päriselt" sisse. Põks, Eigo, Oll, Timur, Monza, Kaire, veel üks Timo, Vilma, Koit, Tõnis, Velve, Leelo, Linelle, Greg, Laar, Tirol, Mari, Kärt, veel üks Mirjam. Üürisime kõige viimase korruse kõige tagumise nurga kõik toad oma kambale. Ja tegime väääääga palju toredaid lollusi. Suitsuruum. Õlleankur Inzu ja Raineri duširuumis. Kogemata tööle lülitatud tuletõrjesignaal. Kogemata jalgpalliga pihta saanud koridorilamp. Kõige inspireerivam eluperiood:)

- Tallinn, Lasnamägi, Ümera tänav 5. Jälle 2 aastat. Kõik oli uus. Seal ei toimunud midagi, sest keegi ei viitsind nii kaugele sõita. Asjad toimusid linnas. Seal ma magasin.

- Tallinn, Filtri tee 8. KODU!

Saigi kõik. Viis küsimust vastatud. Ma ei viitsi rohkem kirjutada ka.

Edasi võiks mängu sekkuda
Kaarel
Silva
Silja
Florian
Birx

Aga te ei pea, kui te ei viitsi. Aga mind tegelt ka huvitaks, mis te vastate. Ausõna.

esmaspäev, juuni 02, 2008

suveteater

Ostsime täna mõnele suveetendusele piletid ära. Tähendab, esialgu nendele kõige olulisematele, mida mitte mingil juhul pole võimalik vaatamata jätta.

1) Lavaka noorem kursus (kes üsna kohe ju saab tegelt vanemaks kursuseks) - "AHOI". Käsmu Rahvamajas. Lavastaja Uku Uusberg

2) Argo Aadli, Alo Kõrve, Indrek Ojari ja Sandra Üksküla - "Vahepeatus". Hüüru mõis. Lavastaja Uku Uusberg. Jälle :) .

...aga äkki siis vähemalt kaob kripeldus, et ma Uku Uusbergi "Head ööd venda" vaatama ei jõudnud. Aga kuratlikult palju jõuab see poiss ikka. Ise alles lõpetab kooli. Lahe küll, tõsi. Näitlejakaadri järgi otsustades tundub "Vahepeatus" ikka erilise rosinana keset suve. Tahaks juba näha:)

18. juuni lähen vaatan Vargamäel soojenduseks "Vargamäe kuningriigi" ka ära. Kuigi ma tean, et see tähendab, et teatrimaratoni (21-22 juuni) ajal jääb mulle ainsaks üllatuseks "Vargamäe Wabariik" ehk siis T&Õ 3 osa. Aga vahet pole. Ma ei suuda ette kujutada, kas maailmas saab eksisteerida midagi veel paremat kui 22 tundi järjest eestimaa kõige paremat teatrit!!!! :)

ja mis siis veel... "Hädaorule" peaks vist ikkagi pilgu peale viskama. Sest mulle meeldib Päär Pärenson ja sest mulle meeldib Martin ja sest mulle meeldib Jim. Need kolm faktorit (kas inimese kohta tohib faktor öelda?)tagavad ju juba meeldiva elamuse sajaprotsendiliselt :) Loodetavasti :D

Ja siis veeeeeel.... Portselansuits. Raudselt Portselansuits. Mina lähen seda kindlasti uuesti vaatama. Seda minge teie ka vaatama. See on kohustuslik. Sest see on kõige parem. Ma ei teagi, milliseid sõnu Jimile peaks täpsemalt ütlema, et ta päris õigesti taipaks, mis asjaga ta hakkama on saanud. Kes muga tulevad?? Noh noh, käed püsti:)

tegelt on veel hullult asju, mida ma näha tahaks. aga eks paistab, mis elu toob:)